על ידי ערן תמיכה 7 » 10 פברואר 2015, 20:45
שלום יפעת!
שמחה שפנית אלינו לגבי האח של חברתך הטובה. כפי שכתבת ברגישות רבה הוא אכן נער בסיכון שהסביבה הקרובה (ההורים, בית הספר) לא מצליחה להתמודד עמו להיענות לצרכיו. האב כמו שתיארת אותו מתוסכל מאוד מאבהותו ואינו מבין מה קרה לבנו החכם והמצליח. במקום לבקש עזרה הוא גורם לבנו להתרחק מהבית ולחפש קבוצת שייכות שתהווה עבורו תחליף למשפחה. בד"כ בני נוער שנשרו ממסגרת חינוכית ונמצאים בניתוק מוצאים חב'רה "ממש לא טובים" שמשדלים אותם להצטרף אליהם ויחד הם מובילים להתנהגות עבריינית.
נראה שאחותו משמשת נקודת אור עבורו וטוב שהוא יכול לשתף אותה בקשייו ולראות בה מקור תמיכה. חשוב מאוד שהיא תמשיך להיות אוזן קשבת עבורו והייתי מציעה גם שתנסה לדבר על לבו של האב (לא תיארת את היחסים עם האם) שילכו יחד לייעוץ או טיפול פסיכולוגי.
לגבי הנער: בכל עיר יש מרכזים שמטפלים בבני נוער נושרים ועוזרים להם לחזור למסגרת נורמטיבית בקהילה. חלק מהמסגרות משלבות לימודים ועבודה, חלק מספקות עבודה במפעל תעסוקתי-טיפולי וחלק מזמינות את הנער לתוכנית הזדמנות שנייה של לימודים והכנה לבגרות.
גם המוטיבציה שלו להתגייס מאוד מעודדת כיוון שאני מניחה שאם יש לו שאיפות וחלומות הוא יהיה מוכן לעשות מאמצים כדי להגשים אותם. שוב, שיחות עם אחותו, ליווי פיזי שלה למרכז נוער יכולים מאוד לעזור לו ולתת לו תחושה שאינו לבד.
אינני יודעת היכן גר הבחור אך הייתי פונה למחלקת הרווחה בעיר בה הם גרים ומבקשת להיפגש עם עובד קידום נוער (או עו"ס בלישכה שעובד עם נוער) כך חברתך תדע מהם הפרויקטים המוצעים בעיר לנער נושר ותציע לו להצטרף לאחד מהם.
קיימים שלושה מרכזים גדולים לנוער ומאוד איכותיים בשלוש ערים מרכזיות:
בירושלים: "אתנחתא"
בתל-אביב: "מקום אחר"
בב"ש : העוגן הקהילתי.
לגבי הצבא: כרגע אין מה לחשוש, חשוב למצוא לו מסגרת השתייכות כמה שיותר מהר ואפשר/רצוי לצרף אותו לפרוייקט הכנה לצה"ל "אחרי" או "כושר קרבי".
תודה שפנית אלינו יפעת, משמח לדעת שיש חברות טובות ואיכפתיות כמוך
עדנה